· 400 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
· 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
· 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
· 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
· 1 φινόκιο
· 1 κουτί συσκευασμένη ρικότα (250 γρ.)
· 1 καυτερή πιπεριά
· 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες συνταγής
Σε βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό.
Όση ώρα ετοιμάζουμε το ριζότο μας ,σ΄ένα άλλο τηγάνι σε λίγο λάδι σωτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο ψιλοκομμένο και την καυτερή πιπεριά (peperoncino). Αφού αυτά μαραθούν για 5 λεπτά προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από τον ζωμό,αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το φινόκιο στο ριζότο και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τον ζωμό μέχρι την ολοκλήρωση. Πριν αποσύρουμε το ριζότο από την φωτιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη μισή ρικότα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και μ' ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε τουφίτσες από την υπόλοιπη ρικότα πάνω στα ριζότο
0 comments:
Post a Comment