Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Αλμυρό μιλφέιγ με ψητά λαχανικά και πεκορίνο


Συστατικά:

·       1 πακέτο (800 γρ.) ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

·       300 γρ. μανιτάρια άγρια και καλλιεργημένα, κομμένα σε φετάκια

·       2 πιπεριές πορτοκαλιές, κομμένες σε λωρίδες

·       2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

·       300 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή σε φλούδες

·       1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

·       2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

·       100 ml λευκό κρασί

·       Αλάτι

·       Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

·       2-3 κουταλιές της σούπας

·       Βασιλικό ψιλοκομμένο



Οδηγίες:

Κόβετε από το κάθε φύλλο της σφολιάτας 6 δίσκους ζύμης και τους τοποθετείτε σε μεγάλη λαμαρίνα. Τους ψήνετε στους 220°C, αφού τους τρυπήσετε με πιρούνι, 20’-25’, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ψήνετε 10’ τα λαχανικά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Ανακατεύετε τα ψημένα λαχανικά με τα μανιτάρια. Στρώνετε πάνω σε ένα δίσκο σφολιάτας μερικά λαχανικά και πασπαλίζετε με τυρί. Τοποθετείτε το δεύτερο δίσκο και κατόπιν βάζετε πάλι λαχανικά και τυρί. Τελειώνετε με τον τρίτο δίσκο και πασπαλίζετε με τυρί.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας άλλα 3 αλμυρά μιλφέιγ. Τα ψήνετε για 2’-3’ μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και τα σερβίρετε.

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes