Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 15, 2011

Osso Bucco


Συστατικά

    4 κομμάτια για Osso Bucco
    1 μέτριο κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    λίγο κόκκινο κρασάκι
    1 κουτί ντομάτα πουρέ
    2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
    αλεύρι
    10 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο
    1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
    φρέσκο μαύρο πιπέρι
    μπαχάρι
    αλάτι
    spaggetti No 6

Οδηγίες

1.   Αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα τσιγαρίζουμε με το λαδάκι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι γυρνώντας τα μία φορά. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.

2.   Προσθέτουμε την ντομάτα πουρέ, τη φρέσκια ντομάτα και το κόκκινο κρασάκι.

3.   Προσθέτουμε λίγο νερό, την ζάχαρη, λίγο μπαχάρι και μπόλικο πιπεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί.

4.   Σιγοψήνουμε, προσθέτοντας νεράκι, αν χρειάζεται, για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να γίνει πολύ πολύ μαλακό.

5.   Όταν πια μαλακώσει και είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε να σταθεί λιγάκι για να δέσει η σάλτσα.

6.   Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια full al dente και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο τριμμένο πιπέρι! Καλή σας όρεξη!

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes