Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Στρόμπολι


·      Υλικά για τη ζύμη:

  • Αλεύρι: 3 κούπες
  • Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
  • Ζάχαρη: 1 κουταλάκι
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι
  • Ελαιόλαδο: 1 1/2 κουταλιά
  • Χλιαρό νερό: 1 κούπα
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • Τριμμένη μοτσαρέλα: 3 κούπες
  • Ψιλοκομμένες πιπεριές: 1 κούπα
  • Ξερό θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό: από 1/2 κουταλάκι
  • Κομμένο φέτες σαλάμι ή ζαμπόν: 300 γρ.
  • Τριμμένη παρμεζάνα: 1/2 κούπα
  •  Χτυπημένο αυγό: 1 μικρό για επάλειψη

Οδηγίες:

Αναμειγνύετε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μαγιά και την αφήνετε 5 λεπτά να αφρίσει. Προσθέτετε το μισό αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε να αφομοιωθεί. Προσθέτετε λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να πάρετε απορροφηθεί όλο. Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη. Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε μέσα την ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 με 1 1/2 ώρα.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και μαραίνετε τις πιπεριές. Τις αφήνετε να κρυώσουν.  Ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά και τη χωρίζετε στη μέση. Ανοίγετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε 2 ορθογώνια φύλλα, περίπου 325 Χ 35 εκατοστά.

Σκορπίζετε πάνω τα τυριά, τις πιπεριές, τα αρωματικά και το σαλάμι. Φροντίζετε 2 εκ. περίπου από τις άκρες του φύλλου να μην βάλετε υλικά. Τυλίγετε σε ρολό, κατά την μακριά πλευρά και πιέζετε να κλείσει εντελώς δεξιά - αριστερά. Βάζετε σε λαδωμένο ταψί και αφήνετε να φουσκώσει το στρόμπολι για 20 λεπτά περίπου. Αλείφετε με το αυγό, κάνετε μερικά λοξά κοψίματα, μόνο στην πάνω ζύμη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε 10 λεπτά, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes