Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Κοτόπουλο fra Diabolo



Συστατικά

  • 4 κομματια στηθος κοτοπουλου
  • 1 κοκκινη πιπερια
  • 1 πρασινη πιπερια
  • 1 κιτρινη πιπερια
  • 1 καυτερη πιπερια (χρησιμοπιουμε αναλογως ποσο καυτερο μασ αρεσει το φαγητο μας)
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 250 γρ.μοτσαρελλα ή χαλλουμι χοντροτριμμενο
  • 4 κουταλιες λαδι .
  • 1 αυγο
  • 1 ποτηρι φριγανια
  • αλατι πιπερι
  • Λιγο γαλα

Οδηγίες
Ανοιγουμε τα στηθη του κοτοπουλου στην μεση ωστε να εχουμε ενα μεγαλο κοματι. Το κτυπουμε αναμεσα σε μια πλαστικη μεμβρανη με κατι βαρυ να γινει λιγο πιο λεπτο. Αλατοπιπερονουμε. Περναμε το κοτοπουλο απο το αυγο που κτυπησαμε ελαφρα με λιγο γαλα και μετα το περναμε απο την φρυγανια. Το ψηνουμε για λιγο σε αντικολλητικο τηγανι που εχουμε βαλει λιγο λαδι να ροδισει ελαφρα και απο τις δυο πλευρες. Εντωμεταξυ σε αλλο τηγανι σωταρουμε τις πιπεριες και το κρεμμυδι να μαλακωσουν λιγο. Φτιάχνουμε τη σάλτσα, βαζοντας να βρασουν τα υλικα για 10 λεπτα μεχρι να δεσει. Ριχνουμε τα σωταρισμενα λαχανικα σε ενα ταψακι και απο πανω το κοτοπουλο. Καλυπτουμε με την σαλτσα και το τριμμενο τυρι. Ψηνουμε στο φουρνο για 30 λεπτα καλυμμενο με αλουμινοχαρτο. Σερβιρουμε πανω σε μακαρονια της αρεσκειας μας ή με πρασινη σαλατα.

 Λίγα μυστικά ακόμα

Αν εχουμε παιδακια παραλειπουμε την καυτερη πιπερια. Επισης μπορουμε να φτιαξουμε το φαγητο μας απο την προηγουμενη μερα, να το βαλουμε στο ψηγειο και οταν ειναι η ωρα να σερβιρουμε να το ζεστανουμε για λιγο. 

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes