Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Μπρουσκέτα της Άνοιξης


Υλικά (για 4 άτομα)
·       3-4 μικρές ή μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
·       8-10 φέτες λευκό ψωμί
·       2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
·       1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος μόνο, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
·       μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
·       4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
·       αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία: 10 περίπου λεπτά. Μπορείτε να κάνετε το μείγμα νωρίτερα. Μην το βάλετε όμως στα ψωμάκια, παρά λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα. Έτσι οι μπρουσκέτες δεν θα μουσκέψουν και θα παραμείνουν τραγανές. Σε μπολ βάζετε τις ντομάτες και ό,τι ζουμί έβγαλαν στο κόψιμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά.
Βάζετε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα να ξηροψηθεί. Περνάτε την μία πλευρά κάθε φέτας με το κομμένο σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μείγμα ντομάτας και σερβίρετε

0 comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes